Leven als een echte Porteña in Buenos Aires

Hola Todos!

Ik ben nu langer dan een week weg, wat nog niet lang is, maar België lijkt al zo ver. Ik ben nog steeds in Buenos Aires en ik heb het hier enorm naar m´n zin. Ik ben ondertussen veranderd van hostal. Het is een kleine hostal, met een binnentuin, een dakterras, een hond, gezellige living, enz. De mensen die er verblijven en de uitbaters zijn allemaal zeer sympathiek. Ik voel me hier thuis: we koken samen en gaan samen op stap.

Ondertussen heb ik een week spaanse les achter de rug. 5 uur per dag, dat was veel, maar heb het gevoel dat ik veel heb geleerd. Elke dag spraken we af in een andere buurt, in een bar of een park. Dan kregen we eerst les en nadien oefenden we onze nieuw aangeleerde stof in praktijk, heel grappig en erg leerrijk. De 2 spaanse leraressen waren allebei studentes. Het was leerrijk om met hen over de argentijnse cultuur en geschiedenis te spreken. Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk spaans te spreken, op straat, in de bus (ik slaag er op een of andere manier in om steeds aan de praat te geraken met de buschauffeur of de persoon die naast me zit). Maar het gaat toch nog niet echt vlot, hopelijk betert dat in de loop van de tijd!

Ondertussen heb ik ook bezoek gehad, mijn papa is 2 dagen afgekomen vanuit Uruguay. Dat was heel leuk, we zijn lekker gaan eten, hebben samen de stad wat bezocht en we hebben goed bijgebbabeld.

Ik voel me hier heel goed, ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om te vertrekken. Elke keer ik de bus hier neem en rond me kijk, voel ik een gevoel van geluk over me komen: yes! hier zit ik dan, in een totaal andere cultuur, het is telkens een avontuur om mijn weg te vinden doorheen deze stad, de juiste bus te nemen,een nieuwe taal, zeeën van tijd en zo´n gevoel van vrijheid!

Volgende week laat ik Beunos Aires achter me, ik heb een ticket geboekt naar Patagonië. Dinsdag vlieg ik naar El Calafate, helemaal ten zuiden van het continent. Er zijn prachtige gletsjers te zien. Van daaruit ga ik Patagonië doorreizen, terug naar het noorden toe.

Dosh

FANTASTISCH Eline! Dat is het gevoel dat het geeft als ik je berichtjes lees, het ziet er ongeloofelijk leuk uit, en idd écht iets voor u! ge hebt de goede beslissing genomen, dat is duidelijk.
Geniet nog met volle teugen en trakteer ons binnenkort op een aantal foto's!

groetjes,

Dosh!

Sophie

Hey Eline,

Kei tof dat je het daar zo goed stelt!! Geniet ervan...en wanneer zien we is fotokes?

Auré

"ZALIG, FANTASTISCH en ik betrap mezelf dat ik eigenlijk zelfs wat jaloers ben" dat dacht ik meteen na het lezen van je verhaal. Ik vind het echt chapeau dat je de stap hebt kunnen zetten!! Ik ben er zeker van dat je daar goed je plan zal trekken, het 'onhandige' in het begin hoort er ook gewoon echt bij vind ik, dat is nu net de ontdekking en ik moet zeggen dat het ook zorgt voor leuke verhalen:) Doet dat daar nog goed en hopelijk horen we snel meer:) Dikke kussen XX

Thibaut

Zie ne keer... ik ben op je blog geraakt :-)

Al wandelend een taal leren, wat een zalige manier. Je hebt de best mogelijke timing gekozen om te vertrekken want hier wordt alles donker, druilerig en driest. Bier biedt troost wel :-)

Hou je goed, pocahontas!
x

Swaas

Hey Eline,
Tziet er daar echt de MAX uit!
Geniet van het goede weer, de bergen en al de rest, uw foto's zijn prachtig :-)
Pas wel op da ge geen "salami is geen ajuin" bestelt he ;-)
Groetjes!

Maxime Degroote

Het ziet er daar goed uit! Komt ge na el calafate nog terug naar BA ? Ik kom donderdag toe in Montevideo.

xx

julie

eline ik heb je een email gestuurd, ik ben echt onder de indruk van je reisverhalen, en eerlijk vanuit mijn luie zetel in belgie, ben ik toch wel een beetje jaloers toegegeven, geniet van al dat moois, je hebt het voor altijd mee! dikke dikke kus, julie